Snabb och stabil dator

Att skaffa sig delar till sin dator beror till stor del på vad du ska använda datorn till. Jobbar du med webbshoppar så kanske en stor skärm är det viktiga. Fördelen är att du alltid kan köpa delar till din dator om du tycker den känns för slö eller byta skärm om du tycker den är för liten.

Datorskärmar

Skulle du jobba med bilder och tung grafik så är det fördel om du har ett kraftigt internminne som orkar med bildhantering, Storleken på den interna hårddisken är förstås viktig, men där kan du med fördel skaffa externa hårddiskar som du lagra dina bilder, filmer eller vad du nu jobbar med. Jobbar du med försäljning på nätet och webbshoppar, så kanske skärmen är av större vikt, att kunna ha flera dokument öppet så får du en bättre översikt av försäljningsrapporter och kundregister. Köp en något större skärm än vad du planerat. Antingen 22″ eller 24″ och upplösning 1920×1080 pixel.

24" är en bra storlek på skärm

Ramminne och externa hårddiskar

Skulle du efter ett tag känna att internminnet blir för litet kan du enkelt byta detta, kolla in vårt inlägg om detta här. Det är inte allt för svårt att bygga ut minnet om du skulle vilja det. Att köpa externa hårddiskar gör ju att du säkrar upp dit material betydligt om något skulle hända din dators hårddisk något. Har du sparat allt på externa diska så kan du enkelt installera om din dator utan större problem och det enda du behöver göra är att installera dina programvaror igen. Allt det andra kommer du ju åt via dina externa hårddiskar.

Programvaror

Kolla upp med din datorhandlare om det är på gång med något nytt innan du köper en dator. Det kan vara så att det snart kommer något nytt och intressant som kanske skulle passa dig utmärkt för det jobb som du håller på med. Då kanske det är bättre att vänta en månad eller så och kunna köpa något som passar dig utmärkt. Se till så att du har fullgott skydd mot trojaner och antivirus, ett antivirusprogram som fungerar utmärkt och är gratis dessutom är AVG antivirus som du enkelt kan ladda ner.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.