Lyxig elektronik

För vissa är ett billigt köp av elektronik ett bra köp. Tanken att lägga ut extra för att få bättre kvalitet eller en bättre upplevelse är inget de någonsin skulle kunna tänka sig. Detta gäller dock inte alla, en allt större del av befolkningen har börjat se sin elektronik som moderiktiga lyxprodukter. Produkterna är något man är stolt över att äga, som visar dig som person. Ledande i denna generationen av teknikprylar är Apple.

Iphone med bild på steve jobs

Innan Apple

Apple var dock inte först med att använda design och kvalitet som ett huvudsakligt säljargument för sin elektronik. Ett av de mest kända exemplen på elektroniska lyxmärken är B&O, Bang & Olufsen. Detta danska företag började sin resa 1925 och det tog inte allt för lång tid innan de började göra sig kända som ett designinriktat företag. Än idag är de populära och möjligtvis, mer exklusiva än någonsin tidigare.

Apples inspiration

Mycket av den design som moderna Apple blev känd för kommer till stor del från företaget Brauns produkter från årtionden tidigare. Både Jonathan Ive som är företagets designchef och nu bortgångna Steve Jobs var mycket förälskade i dessa produkter design som var skapade av tyska designern Dieter Rams.

iPhone

Redan i designen av första generationens iPhone kunde man se tecken på att det inte var en telefon som alla andra, skärmen var gjort av glas, något som bestämdes bara drygt en månad innan telefonen lanserades. Detta på grund av att Steve Jobs hade blivit irriterad på alla små repor på plastskärmen. På bara sex veckor lyckades en stor mängd ingenjörer och tillverkare i Kina utveckla en lösning samt bygga en fabrik så att glasskärmar nu kunde tillverkas till telefonerna.

Allt eftersom har allt mer högkvalitativa material. Allt från safirglas i kamerans lins till aluminium i kroppen.

Kvalitetssökandet är inte något som bara märks i Apples produkter utan även i de tillbehör som säljs. På iDeal Of Swedens hemsida säljes det enormt väldesignade fodral och andra tillbehör till bland annat iPhone. Många av produkterna är gjorda i läderkänsla eller andra högkvalitativa material.

Apple rör sig nu mer och mer åt att vara en företag med mer fokus på lyx och mode än någonsin, och de verkar lyckas.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.