Bra att tänka på när du ska köpa en ny dator.

När du ska köpa en ny dator måste du först fundera vad du ska ha den till, om du ska bara läsa tidningen och betala någon räkning behöver du inte lika kraftfull dator som om du ska spela spel, redigera film eller streama. Sedan hur stor plats har du för datorn, en del chassin är väldigt stora för att det ska finnas gott om plats för alla komponenter samt att du ska kunna få till en bra luftcirkulation. Nackdelen är att dessa chassin tar betydligt större plats.

Computer

 

Ska du streama på till exempel twitch så rekommenderas det även att du tittar över om chassit är isolerat för att dämpa ljudet, det är även bättre att ta flera större fläktar som går på låga varvtal för att få ner ljudet ytterligare. Snåla inte heller på processorn och grafikkortet då det är dessa två som kommer att arbeta mest, det kan även vara en idé att skaffa två grafikkort och länka ihop dom. För processorn rekommenderas att man använder Intels i7 serie då dom är bäst när det kommer till streaming. Det rekommenderas även att du införskaffar min

st 16GB RAM, kontrollera även att moderkortet har alla komponenter och anslutningar för just dit behov. Och framförallt snåla inte på kapaciteten till nätverksagregatet då det kommer vara hjärtat i din dator. Det är bättre att den orkar lite för mycket än för lite.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.