Bildredigeringsprogram

Det finns en del bildredigeringsprogram att tillgå på marknaden idag. En del är mer användarvänliga än andra, men gemensamt för dom alla är möjligheten att göra om befintliga bilder för bättre utskrift och publicering.

Gratisprogram finns både för online redigering och för nedladdning på din dator. Ska man välja ett av dom bättre gratisprogramen så bör man tänka på att de ska kunna hantera bilder i olika format, bland annat, jpeg, tiff, bmp och gif. Ytterligare en bra egenskap är att kunna jobba i olika lager och kunna lägga till effekter som tex ökad skärpa och ändra nivåer. Exempel på bra program i den här kategorin är Picasa och Gimp.

Överlägset bäst är så klart de redigeringsprogram du betalar för. De mest kända tillhör familjen Adobe. Här hittar du tillexempel Photoshop CC med bla 3D redigering och Adobe Photoshop Elements där du kan kan skapa fantastiska bilder och fotominnen.

För Mac användaren finns ytterligare program som inte fungerar på PC. Aperture introducerades 2005 är ett program för hantering och redigering av digitala foton. Även Pixelmator är ett exempel på kraftfulla bildredigeringsprogram som tagits fram för Mac användare.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.