Att installera internminne på sin stationära dator

Här kommer vi att med enkla steg gå igenom hur du går tillväga för att byta internminne på din stationära dator, det kan skilja sig lite från dator till dator men i stort sett är det lika. Bilderna är tagna med min mobilkamera så de kanske inte är av bästa kvalité.

Att byta internminne i sin dator är hyfsat enkelt och relativt billigt för att få en bättre prestanda på din dator. Att byta internminne i sin dator är hyfsat enkelt och relativt billigt för att få en bättre prestanda på din dator. Om du vill kan du kontrollera hur mycket minne du du redan har i din dator det gör du genom att du högerklickar du på “Den här datorn” och “välj egenskaper”. I mitt fall är 2GB installerat och jag vill uppgardera till 4 GB.

System information RAM Minne

När det är dags för att byta minne så ser du till att datorn är avstängd och att du själv är urladdad från statisk elektricitet. Annars kan du genom att ta i något jordat, till exempel ett element eller liknande. Det finns så kallade antistat-armband att köpa så om du vill, köp ett sådant då är du på den säkra sidan.

Plocka sedan isär datorn så du ser ditt internminne, ofta kan man med enkel snabbkoppling eller några skruvar få bort ena långsidan på datorn så man kommer åt. När du väl har fått upp datorn så är det dags att leta upp internminnet.

intern-minne

På bilden så ser man att jag har plats för två stycken minnen och det i dagsläget bara finns ett, så jag ser till att jag köper ett likadant minne som sitter på plats idag och sätter det i andra kortplatsen. Vill jag däremot bygga ut ännu mer köper jag två likadana minnen och sätter i. För att ta ur det gamla minnet så trycker du ner spärrarna så minnet åker upp och plockar sedan ut minnet. Spärrarna sitter på var sin sida om minnet och båda måste tryckas ner så minnet kan lossas.

Innan du stoppar i dina nya minnen så kontrollera åt vilket håll de ska sitta genom att jämföra jacket som finns på minnena med motsvarande pinne där minnet brukar sitta. Se även till att inget ligger i spåret där minnet ska sitta och att spärrarna är utvikta, tryck ner minnet i spåret så att spärrarna åker tillbaks och låser fast minnet.

Nu är det bara att skruva tillbaks sidostycket som det satt tidigare, starta upp din dator och kontrollera att allt fungerar.

Tänk även på att det kan finnas begränsningar på hur mycket minne som operativsystemet klarar av att hantera, i mitt fall så fungerade det att installera 4Gb till så jag fick 8GB. Kolla upp med vad just din dator klara av.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.